Kestaneli Beyaz Sufle Nasıl Yapılır?

Paylaş:
Kış dedin mi aklıma pek sevmediğim kestane gelir, sobaların üstünde pişen kestaneler, hep çocukluk günlerim aklıma gelir... Bunun Suflesini de yapmışlar açıkçası denemedim ne yalan söyleyeyim, yapmadım da ama siz meraklı ziyaretçilerimiz için bulduğum Kestaneli Beyaz Sufle tarifini paylaşacağım, şimdiden afiyet olsun efenim 😊


Yumurtayı iyi çırpmak gerekiyormuş

Yumurtaları ne kadar iyi çırparsanız sufleniz o kadar kabarır.
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1/4 su bardağı şeker
Şekerin yarısı ile yumurta sarılarını çırpın.

Yumurta beyazlarını da en az sarılar kadar iyi çırpmak gerek!

Yumurta beyazları kabarmanın en önemli püf noktası.
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1/4 su bardağı şeker
Şekeri ve yumurta aklarını da ayrı bir kapta çırpın.

Sıra geldi lezzetlerden birine!

Klasik sufledeki normal çikolatanın yerini bu sefer beyaz çikolata alıyor.
  • 50 gr beyaz çikolata
  • 60 gr tereyağı
Tereyağını eritin ve içerisine beyaz çikolatayı ekleyip eritin.

Sıra geldi her şeyi birleştirmeye...

Bol bol malzeme=enfes bir sufle!
  • 7-8 adet kestanenin püresi
  • 2 yemek kaşığı un
Tereyağı ve çikolatalı karışıma un ve kestaneyi ekleyin. Bütün malzemeleri karıştırın

Mutfaktan gelecek mis kokular aklınızı başınızdan alacak!

Yağladığınız kalıplara döküp, 200 derecede 7-8 dakika kadar pişirin

İşte hazır, afiyet olsun!


Paylaş:

kestaneli sufle

Nasıl Yapılır

tarifi

Yemek Tarifleri

Yorum yaz:

0 comments: