Portakallı Cheesecake Tarifi

Paylaş:
Portakallı Cheesecake Tarifi
Malzemeler
– 3 paket yulaflı bisküvi
– 100 gr tereyağı
Dolgusu İçin
– 4 yumurta
– 1 su bardağı toz şeker
– 500 gr labne peyniri
– 1 paket krema
– 1 paket vanilya
– 1 çorba kaşığı un
Sosu İçin
– 2 su bardağı portakal suyu
– 2 su bardağı mandalina suyu
– 1 çay bardağı toz şeker
– 3 çorba kaşığı nişasta
Üzeri İçin
– 1 poşet kopürtülmüş şanti

Yapılışı
Başlangıç olarak küçük bir tavaya tereyağımızı alarak eritiyoruz. Diğer taraftan yulaflı bisküvilerimizi doğrayıcıdan geçirerek ayrı bir kaseye alıyoruz. Daha sonra ise biskivü ile terayağımızı birleştirerek kalıbımızın alt kısmına güzelce yayıyoruz. Diğer taraftan ise sosunu hazırlayarak kenarıya kaldıracağız. Bir tenceremizin içine portakal suyunu ve mandalina suyunu alıp güzelce toz şeker ile karıştırıyoruz. Diğer taraftan ise nişastamızı su ile az bir şekilde sulandırıyoruz. Daha sonra ise portakal ve mandalina suyu kaynadıktan hemen sonra sulandırılmış nişastamız ile güzelce bağlıyoruz ve bir miktar koyulaştırıp ocağımızın altını kapatıyoruz. Sonrasında ise bir çırpma teli ve kab eşliğinde dolgusunu hazırlamaya başlıyoruz. Dolgusu için ise yumurtalarımızı kırıp toz şeker ile bir miktar çırptıktan hemen sonra içine krema laben peyniri katıp az bir miktarda öyle karıştırıyoruz. Daha sonra ise vanilya ve unumuzu katıp güzelca karıştırıyoruz. Kıvamına geldikten sonra ise altında yulaflı bisküvi olan kalımıza döküp 160 dereceki fırına atıyoruz. 1 saate yakın fırında kabarttıktan hemen sonra ise çıkarıp üzerine portakal sosumuzu dökerek servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet Olsun. 
Paylaş:

Yemek Tarifleri

Yorum yaz:

0 comments: